Založ si blog

Toto musí skončiť!

Vždy ma dokáže zaraziť, ako štátny úradník, ktorý je platený z našich daní, dokáže sprotiviť bežnému človeku deň. Absolútna ignorácia stránkových hodín, nerešpektovanie predpisov, arogancia a slovná agresivita. Títo „zamestnanci“ štátu by si mali uvedomiť, že sú platení aj z našich daní. A je to jedno, či sa jedná o úradníka, tajomníka, ministra alebo policajta.

Dlho som uvažoval nad tým,ako celú túto záležitosť vyriešiť tak, aby na konci celeého procesu stál spokojný občan.

Riešenie 1)

Na štátnych úradoch by boli pri odchode špeciálne terminály, kde by občania dokázali vyjadriť svoju spokojnosť s výkonom úradníka. Nič náročné a zložité: vyberiete meno úradníka a ohodnotíte ho známkou ako v škole: 1 až 5. Tento terminál by svoje výsledky posielal na online stránku, kde by sa robili akési „hitparády“ top a najhorších úradníkov. A následky? No tí najhorší úradníci by mali jednoducho krátené mzdy, sankcie až výpovede. Samozrejme, celý systém je potrebné domyslieť, aby si úradníci sami nepridávali „dobré“ známky. Ale berme to ako základ toho, čo by mohlo fungovať.

Riešenie 2)

Policajti – skorumpovaná banda, ktorá neuveriteľným spôsobom zneužíva právomoc verejného činiteľa. Úplatky, klamanie, obvinenia z priestupkov, ktoré sa nestali. Kamarátenie, ignorovanie určitých ŠPZ. Toto musí skončiť. A riešenie: 24/7/365 nahrávanie všetkého, čo policajt po vystúpení z auta povie: rozhovor s vodičom, kamera v policajnom aute, žiadne narábanie s hotovosťou. Muselo by vzniknúť oddelenie vnútorných záležitostí, ktoré by bolo absolútne nestranné od PZSR, spadalo by pod NKU napríklad. Špeciálne súdy, ktoré by riešili práve problémy, priestupky čo sa týka policajtov a ich práce. Samozrejme, do úvahy pripadajú aj agenti provokatéri, ktorí by sa obmienali v pravidelných intervaloch, aby nevznikli nejaké neželané priateľstvá. Jednoducho – toto, čo sa deje dnes musí skončiť. Už to je také zlé, že čoskoro už môže byť neskoro. Policajtov nikto reálne dnes nekontroluje. A to je chyba.

Riešenie 3)

ID štátneho zamestnanca – zaviesť jednoduché jedinečné číslo, ktoré by mal úradník nosiť ako vizitku na sebe spolu aj s jeho menom, menom nadriadeného a fotkou. Úradník by mal povinnosť tento identifikátor nosiť so sebou vždy, keď bude v práci. Ak to nebude mať, bude sa to považovať za hrubé porušenie pracovnej disciplíny.

Na základe toho identu by dokázali občania SR poslať aj v SMS ID tohoto úradníka aj so známkou. Opäť by musela byť táto informácia verejne dostupná a citeľné následky pre úradníka.

Každé oddelenie by málo jedného „ombudsmana“, ktorý by okamžite dokázal riešiť prístup úradnika – priamo na mieste a spisovať zápisnice, ktoré by boli predmetom ďalšieho konania.

Odkazom tohoto blogu nie je poúčať o tom, ako sa má čo robiť, ale navrhnúť nejaké riešenie. Konkrétne a nebáť sa. Situácia na Slovensku je zlá. Je potrebné s tým čo najskôr niečo spraviť.

Napíšte mi, čo si o tom myslíte… Váš názor ma zaujíma. Doplňte riešnie, navrhnite nejaké. Aby nakoniec zvíťazil občan, ktorý si tú slušnosť za svoje dane zaslúži.

Žiadam zmenu! Okamžite!

13.06.2010

Žiadam NR SR, aby upravila zákon o tom, aby policajti nemohli pri pokutovaní vyberať hotovosť! Nech vypisujú šeky ako v zahraničí ( alebo majú terminály na karty) . Policajt nemá čo narábať s hotovosťou! Akonáhla policajt príjme akúkoľvek hotovosť, bude to označené ako korupcia!

Ako sa dostať k iPhone 4 alebo k iPad-u?

11.06.2010

Tento komentar vznikol na zaklade bludov, ktore som cital v roznych diskusiach. Preto ja sa nebudem odvolavat na nejake „zdroje“, ale skor sa sustredim na osobne skusenosti. iPad Apple pred nejakym casom predstavil hybridne zariadenie iPad, ktory vlastne nie je ani mobil a ani notebook. Je to proste iPad – iPhone s velkym displejom. Zaujimavy kusok, ale ja osobne nejake [...]

V mozgu hiphopera

08.06.2010

Rytmus je Pan. Rytmus je ten on to vi. Rytmus je hrdina, Rytmus je vzor. Rytmus je Kral, Rytmus je chlap. Rytmus poví tam a šetci idú tam. Rytmus poví „si kokot“ a kokot odpovie: „som kokot“ Rytmus pozná život a zlobu. Rytmus pozná odpovede na otázky, ktoré nikto nedáva, ‚bo sa bojí… Rytmus ví šecko, chápeš? Rytmus je Pán, Rytmus je Boh, Rytmus [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

jozefism

Pohlad jedneho paru oci na svete okolo

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 13672x
Priemerná čítanosť článkov: 1709x

Autor blogu

Archív

Odkazy