Založ si blog

Prekliaty Apple, prekliaty iPad, prekliaty iPhone!

Apple kazi business. Kazi business Nokii, Sony Ericssonu, Aceru, HP, Microsoft – Apple kazi business uplne kazdemu. Inovativny Jobs – najmudrejsi z najmudrejsich – si dovoli urcovat svetove trendy vo sfere multimedii a IT? Hajzel jeden!

No dobre, tak mu to obcas vyjde. Ale podme rekapitulovat:

1) iPod – kto by to chcel? Je to drahe, nie je to „drag n drop“, potrebujes iTunes. Hlupost! Odpoved – no dobre, tak iPod ma dnes uz skoro kazdy. Ok, svetove media sa zmylili a s nimi aj CEO Sony, ktory vlastne Walkman priniesol beznym ludom. Vysledok: mp3 prehravac je vlastne synonymum iPod-u. Ok, tak Jobs sa trafil. Mal len stastie, dobru reklamu….

2) iPhone – snad najsprostejsi mobil aky kedy niekto vyrobil a predaval za nehoraznu cenu. Nevyuziva to funkcie Bluetooth, len 2 MPx fotak (!!!),  potrebujes iTunes na aktivaciu a ine nezmysly. Za tu cenu si mozem kupit dve Nokie N95 so super fotakom. Kto by chcel iPhone? Ma malo funckii. Nikto nebude chciet iPhone a skonci ako Newton v 90 rokoch. Ok, tak sme sa nejako zmylili – iPhone ma kazdy a ten, kto ho nema, chce ho, alebo ho kritizuje. Je tak jednoduchy, ze k nemu nie je ani navod na pouzitie. Ok, opat raz mal Jobs pravdu. Opat raz mal stastie. Vytvoril velku medialnu bublinu a uz sa o nom hovorilo tolko, ze uz ho chcel kazdy. A Jobs-a to nestalo ani 1 cent! Opat mal len stastie.

3) iPad – tak tu sa urcite netrafil. Hybrid? Co je to? Notebook? Netbook? Velky mobil? Tak preco ho kur*va kazdy chce. Ved to nic nevie. Nic! Dokopy len emails, pracu s fotkami, skvely internetovy browser, skvele hry, apliakcie. Je maly, lahky, ma dobru vydrz, daju sa na nom citat e-knihy. Takych zariadeni je vela. Alebo nie je? Alebo vytvoril Jobs uplne novy vyrobok/trend?

Vsetky tieto iVeci maju nieco spolocne to je inovativnost. Zabudnime na cenu. Nikto nikoho nenuti si ich kupit. Ale existuju dve skupiny ludi: proApple a protiApple.

Ked vsak Jobs uvedenie novu iVec, preco sa cely svet snazi dobehnut toto „dielo nahody“ a robit lacne nabodobneniny / alternativy, ktore sice nie su tak komfortne na pracu, vydrz, hmotnost, cas, ovladanie … ale su o poznanie lacnejsie a …. maju super funkcie, ktore sice vyuzijete raz rocne, ale su tak POTREBNE, ze je priam nevyhnutne ich spominat aj v drahej komunikacii!

Podla mojho nazoru Jobs a jeho Cupertino Gang meni buducnost, pritomnost. Vo vnimani multimedii, v ich ovladani. Len na ilustraciu: kolko bolo dotykovych mobilov pred uvedenim iPhone a kolko je ich teraz? Pozrite sa na Samsung, Sony Ericsson. Dokonca aj konzervy z RIM urobili Blackberry, ktory sa ovlada dotykom. Ale to je vsetko! Dotyk nie je dotyk. Alebo funguje, alebu tukame a tukame a nic. Pamatam si na prvu Omniu od Samsung-u. Boze, dotykovy telefon, kde dotyk – ak vobec vysiel –  bola loteria. Mozno prisiel novy firmware a uz to bolo lepsie. Ale tu cela historia zacina a konci.

Jedinecnost rieseni Apple je v ich jednoduchosti. Jobs vie, ze clovek nema cas a ani nechce riesit problemy ako defragmentacia, antivirovy program, registre, indexovanie, instalacia ( rozumej 38 x NEXT a raz Finish), odinstalovanie ( 46 krat YES a raz OK).

Preto je Apple dobry v tom, co robi. Pre svoju cielovu skupinu. A kto je cielova skupina? Nie nie „Windovsaci“ nie sme hlupaci, dementi a dizajneri. Sme len ludia, ktori maju radi efektivne, jednoduche a fungujuce riesenia. Nezaujimaju nas viry, antiviry, malware, spyware, adware a ine „pojmy“.  A preto si radi priplatime, lebo Time Is Money ( ak nevies, co je to, skus vyhladavac Bing) . A b*ha jeho: dobre to aj vyzera! 🙂

My chceme najst do 1 sekundy skladbu z archivu 150 000 skladieb, chceme mat vsetky info hned po ruke. Po rozbaleni pocitaca chceme ihned posielat emails cez vstavaneho email klienta, synchronizovat kalendare, upravovat fotky, nastrihat domace video, vsetko poslat na web jednym klikom alebo emailom.

Jeden klik! A zdarma, ziadne investicie do draheho softwareu.

Ale aj Jobs je clovek, ktory je omylny. Raz sa to stane. A potom sa budeme vsetci tesit.

Zatial si prosim restartujte Vase PC, lebo sa Vam updateovali Vase Windows, alebo sa Vam zasekol pocitac… Ja pockam a medzitym si vypocujem skvelu skladbu, uvarim kavu .. mam totiz dooost casu pre seba a svojich blizkych. Vy medzitym nejako opravte tu „modru obrazovku smrti“.

A teraz ma ukamenujte ….

🙂

Toto musí skončiť!

14.06.2010

Vždy ma dokáže zaraziť, ako štátny úradník, ktorý je platený z našich daní, dokáže sprotiviť bežnému človeku deň. Absolútna ignorácia stránkových hodín, nerešpektovanie predpisov, arogancia a slovná agresivita. Títo „zamestnanci“ štátu by si mali uvedomiť, že sú platení aj z našich daní. A je to jedno, či sa jedná o úradníka, tajomníka, ministra [...]

Žiadam zmenu! Okamžite!

13.06.2010

Žiadam NR SR, aby upravila zákon o tom, aby policajti nemohli pri pokutovaní vyberať hotovosť! Nech vypisujú šeky ako v zahraničí ( alebo majú terminály na karty) . Policajt nemá čo narábať s hotovosťou! Akonáhla policajt príjme akúkoľvek hotovosť, bude to označené ako korupcia!

Ako sa dostať k iPhone 4 alebo k iPad-u?

11.06.2010

Tento komentar vznikol na zaklade bludov, ktore som cital v roznych diskusiach. Preto ja sa nebudem odvolavat na nejake „zdroje“, ale skor sa sustredim na osobne skusenosti. iPad Apple pred nejakym casom predstavil hybridne zariadenie iPad, ktory vlastne nie je ani mobil a ani notebook. Je to proste iPad – iPhone s velkym displejom. Zaujimavy kusok, ale ja osobne nejake [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

jozefism

Pohlad jedneho paru oci na svete okolo

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 13643x
Priemerná čítanosť článkov: 1705x

Autor blogu

Archív

Odkazy